torsdag 14 januari 2010

Svullen läpp

För andra gången på kort tid ser jag ut ungefär så här




Jag är lite av en "torris" och blir, som jag skrivit om tidigare, extra torr i den här vinterkylan. Måste alltså missbruka ngn variant av läppguck för att inte stora flagor ska börja hänga från läpparna (mindre trevligt för omgivningen) eller för att inte få stora onda blödande sprickor i läpparna när jag ler (om jag ler). Har testat de flesta läppguck och får finnar, preciiis vid läppkanten, av alla. Har hittat två som funkar bättre men den som är bäst är slut och svår att hitta så jag kör med den som är näst bäst men när man måste ha på den så ofta som nu får jag finnar av den också. Och dessutom är det såna som kapslar in sig så man får en jätteinfektion och får svullna läppar så man ser ut ungefär som odjuret. (Ofta är det det som avslöjar att finnen är på gång, att man kollar i spegeln och tillbaka på en stirrar odjuret, för det svullna kommer oftast före själva finnen och det är alltid ut mot mungiporna).

Antar att det bara är en tidsfråga innan jag blir så där luden också men då kanske inte finnarna (och/eller ärren) syns så mkt i alla fall.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har du provat att äta B-vitamin för dina läppar? Min hud spricker upp om jag inte tar min dagliga dos. Brukar köpa brustabletter på apoteket.

Sabellilja sa...

Jag brukar äta kosttillskott i form av nån tablettvariant av vitaminer och mineraler. De senaste åren har jag ätit MittVal Sport. Men det gör jag mest för att jag redan som barn ibland (oftare förr) drabbas av nåt jag (och min mamma) tror är zinkbrist. Så när jag letar "piller" letar jag efter såna med mycket zink.

Nu i vinter har jag av nån anledning faktiskt slarvat med att äta tabletterna och inte tänkt på det eftersom jag inte känt av det jag tror är zinkbrist.

Men det kanske har haft extra negativ effekt på mina läppar då. Det tanken har inte slagit mig.

Ska genast börja äta dem igen och komplettera med såna b-vitaminbrustabletter från apoteket!

Tack så jättemycket för tipset : D