onsdag 18 augusti 2010

Folk är gäääälna!

www.smsvaska.se

"Under sommaren har en förlängning av vaskning skett på nätet. Utöver alla Youtubeklipp av hemmavaskare, har en hemlighetsfull man i 30-årsåldern startat sajten smsvaska.se. På sajten finns ett telefonnummer till vilket man skickar ett sms för att enkelt ”vaska” 200 kronor. Tre sms motsvarar en flaska ”sosseskumpa”, 15 en ”kalasskumpa”. På en månad har det sms-vaskats för över 25 000 kronor.
– Det går med en rasande fart och jag ser hur sidan sprider sig snabbare varje dag. Det verkar som att jag har skapat ett monster, skriver den anonyma grundaren i ett mejl till DN. Vad ska du göra med pengarna som kommer in?
– Grundtanken är att pengarna inte ska användas till något värdefullt för världen; de ska gå till spillo. Om vaskare kände att de vaskade pengar till något värdefullt hade grejen försvunnit. Visst hade det varit trevligare att skänka pengarna till behövande – men då hade ingen vaskat. Inser du det paradoxala?" (saxat från http://www.dn.se/livsstil/livsstilsreportage/vaskning-ar-bratsens-provokation-1.1146872 ).

Där står även (om champagnevaskning):
– Fenomenet pågår bara i små kretsar, menar Marie Söderqvist, vd för trendanalysföretaget United Minds, samt författare till boken ”Status – vägen till lycka”.
– Vaskning är en reaktion på att champagnesprutande blivit förbjudet på många krogar, vaskning blir ett finger i ansiktet till dem som förbjudit sprutandet, säger hon och fortsätter:
– Men det är också en protest mot mycket annat. Mot jämställdhet till exempel, ingen annanstans hittar du så stereotypa könsroller som i festvärlden, och det är ju bara män som vaskar. Man ger fingret åt allt – förbud, global rättvisa, rädda planeten och jämlikhet.

Trevliga killar det där... Så skönt att det inte är blivande makteliten som ingår i de kretsarna... eller???

Inga kommentarer: